Galdhøpiggrennet

I år var det min tur til å prøve meg på det berømte Galdhøpiggrennet. Trener Jo og jeg hadde en liten deal, og siden han klarte å holde sin del av dealen, kunne ikke jeg feige ut. Så da var det bare pakke svipptursekken og spenne skiene!

Første del av turen på vei opp var helt fantastisk med sol og god tid! Men så er det med meg som med veldig mange andre på fjelltur, jeg tror alltid at det jeg ser som toppen er toppen, noe som nødvendigvis ikke er tilfelle… Etter en stund begynte det å snø, og da så jeg jo absolutt ingen topp, så da var det problemet ute av verden. Og hva skjedde så? Joda, Camelbacken fant ut at den synes det var passende å bli tett… Etter en time uten vann og og uten noen topp i sikte, kom jeg da tilslutt opp på start, 10min før jeg skulle kjøre nedover igjen…

Litt lettere stresset fikk jeg på meg ski og hjelm og satte utfor. Etter en liten stund begynte jeg å lure på hva man gjør når man får syre i beina og det bare går fortere og fortere og man ikke har sjangs til å klare og stoppe? Da satte Maren seg på stumpen! Enkelt, effektivt og greit :) Det gikk faktisk ganske bra til å være første gang jeg kjørte Galdhøpiggrennet! Det var jo spesielt gøy å klare å ta igjen noen av dem som startet før meg :)

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Frankrike og Spania

Det er en liten stund siden vi kom hjem fra WC-runden i Frankrike og Spania, men her er en liten oppsummering fra turen!

Vi startet å kjøre tre renn i Frankrike, i Les Houches og Les Contamines, før vi dro videre til Spania for de tre siste rennene denne sesongen. På bildet under er reipelykkja fra Les Contamines, som jeg tror må være den fineste reipelykkja jeg noen gang har sett!

Vi kjørte bil gjennom hele Frankrike til Spania. Litt rart å gå ut av bilen og det som møter deg er tempraturer på rundt 20 grader. Enkelte av oss la grunnlaget i solariumet på Geilo tidligere i år, men det er ingen tvil om at spansk sol på en fjelltopp i Pyrineene både er mer effektivt (ja, jeg ble solbrent) og mer behagelig!

Sist jeg var i Spania var det snødekte fjell så langt øyet kunne se, men i år var det kun snø i renntraseene. Likevel synes jeg forholdene var veldig bra og spesielt hoppet i den ene rennbakken var akkurat slik jeg liker hoppene, man kan ta i det man har og fortsatt lander man behagelig og har god tid! I Spania fikk jeg også beste plassering denne sesongen, så det er jeg veldig fornøyd med!

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Flotte forhold i Tryvann

I påsken valgte jeg å ta turen til Tryvann for å kjøre på ski, og jeg må ærlig innrømme at jeg ble utrolig positivt overrasket over hvor gode forholdene var! To av dagene var det sol og hardt underlag og den siste dagen (jeg er veldig stolt over å ha vært der siste åpningsdag for sesongen!!) kom jammen Kong Vinter en liten tur :)

Store deler av parken var også åpen så det ble faktisk ganske mye luft under skiene mine etter at jeg lærte å satse på big-jump.

Det er viktig å gi ros når ting er bra og Tryvann var virkelig bra i påsken!

(Innlegg fra Frankrike og Spania kommer etterhvert!)

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Et monster i huset!

Tiny Talullah Ulvestad Haugstuen (det er viktig å ha litt heftige navn på hunder) ser kanskje ikke akkurat ut som et monster, men tro meg, skinnet bedrar… Sist gang vi hadde valp var jeg ni år og en dag jeg kom hjem fra skolen lå barbie-dukken min på gulvet med to avgnagde armer… Jeg visste hva vi gikk til, at 20% er kos og at 80% er en kamp om hvem som er sjefen. Og det er akkurat denne kampen som er litt vanskelig for min del. Hvordan i all verden skal jeg klare å bli sjefen når jeg sliter med å snakke med dyp stemme, klarer ikke være sint og når jeg blir det varer det i 5sek før jeg ber på mine knær om unnskyldning, får latteranfall når det absolutt ikke bør skje og løper og gjemmer meg inne på ulike rom for å søke dekning?

Jeg har klekket ut en plan for hvordan jeg skal vinne kampen; godteri og dressur. Flaks at Tiny gjør alt for å få mat, så håper planen fungerer!!

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Tungt

Beklager veldig lite oppdateringer. Sannheten er at i det siste har jeg ikke hatt det helt supert, for å si det på den måten. Jeg har veid litt frem og tilbake, men jeg har funnet ut at det er viktig for meg å få fortelle en kortversjon av det som har skjedd det siste året.

Etter desember 2010 har jeg brukt lang tid på å jobbe meg gjennom en sorgprosess. Og som sikkert mange vet, er det ikke veldig lett å prestere optimalt hvis man er fryktelig lei seg. Så det som skjedde var at jeg presterte helt ok i de første WC-rennene forrige sesong, men det ble likevel bestemt at jeg ikke fikk lov til å være med på alle WC-rundene fordi jeg ikke hadde prestert bra nok. For å si det rett ut så gikk jeg på en kjempesmell etter det. Mange ville sikkert tenke at man blir bedre av å få et spark i baken, men sånn fungerer det ikke for min del. For min del har det motsatt virkning, jeg blir bare satt mer tilbake. Sakte, men sikkert har jeg jobbet meg videre og utover høsten har virkelig selvtilliten begynt å stige igjen. Like før jul kjørte jeg bedre på ski enn jeg noen gang har gjort og avla de beste fysiske testene jeg har utført.

Rundt nyttår begynte igjen frykten for å feile og snike seg innpå. Det var på den tiden i fjor alt skar seg, så redselen for at det samme marerittet skulle gjenta seg, ble bare større og større. Med en gnagende tanke i bakhodet om at jeg måtte prestere for å komme med til USA, ble det fryktelig vanskelig å prestere. Så det jeg fryktet mest av alt at skulle skje, det skjedde; ingen USA-tur. Og det blir ikke akkurat bedre når de rennene hvor jeg faktisk har prestert ok, ikke blir nevnt med et ord i media, mens de rennene hvor jeg ikke har fått det til, blir skrevet om. Og når det som står bare er halve sannheten er det fryktelig trist. “Haugstuen gjorde en stor miss i første del av kvalifiseringen og endte på 9.- og sisteplass” sto det. Sannheten er at jeg ikke gjorde noen stor miss, jeg mistet skien og falt rett før reipelykkja.

Så svaret er ja, jeg har gått på en ny smell. Tiden har gått ekstremt sakte de siste ukene. Det er bare enkelte personer jeg orker å snakke med og å trene er fryktelig tungt. Jeg håper jeg klarer å dra meg selv opp fra denne sumpen og bevise overfor meg selv at jeg klarte det!

Tilslutt vil jeg bare si tusen takk til dere som bryr dere og hjelper meg opp på beina igjen! Dere betyr ekstremt mye for meg.

Publisert i Alle innlegg | 2 kommentarer

Rauris, Østerrike

Onsdag ankom vi Rauris for de to første WC-rennene. Etter treningsdag i går var jeg ivrig på å komme igang i dag, men på grunn av snøvær ble dessverre rennet avlyst. Synes det var kjedelig ikke å starte, for i dag var jeg klar, men samtidig var det en riktig avgjørelse ikke å gjennomføre rennet.

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Skimuseet

Etter en tur på Peppes kom jeg på at vi, eller rettere sagt mamma, har et par legendariske alpintski i kjelleren. De er faktisk så fantastiske at jeg synes det er litt synd at de bare skal stå der nede uten at noen får se dem, så da tenkte jeg jeg skulle gi skiene litt oppmerksomhet her. Legg spesielt merke til skistopperne som er plassert motsatt vei foran på bindingene og de oransje Safety-Jet-klossene som skal forhindre at man krysser skiene… Med andre ord; mamma har en lang skikarriére bak seg :)

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Vafler!!

Av en eller annen merkelig grunn får jeg veldig ofte vaffel-abstinenser når jeg er i utlandet. Egentlig er ikke jeg den mest ivrige vaffel-spiseren når jeg er her hjemme, men det er noe med det at når jeg absolutt ikke har tilgang på vafler, da melder vaffel-lysten seg for fullt. Så nå har jeg passet på å ha et visst inntak av vafler før vi reiser på World Cup denne uken :)

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

Geilo: NC-renn, samling og solarium :)

Endelig er vi tilbake på Geilo og kjører NC-renn. Supre forhold i bakken, og veldig koselig å bo på Fagerli leirskole! I går kjørte vi klassisk og i dag var det sprint som sto på programmet.

Torsdag fant Sigrid, Jørgen og jeg ut at det igrunn hadde vært artig å dra på solarium, så vi dro rett fra bakken til det lokale solstudioet. Litt spesielt å troppe opp på et solstudio i fartsdress… For å finne ut hvor mange minutter det var anbefalt å ligge, måtte man lese av en lapp på veggen der de ulike hydtypene var delt inn i fire nivåer. Etter å ha lest av den ene tabellen fant jeg ut at jeg var hudtype én “lett brent, aldri brun”, men skiftet fort til å bli en hudtype to da det viste seg at det litt høyere opp på lappen sto med fete bokstaver under hudtype én “Du bør ikke sole deg i solarium”. Så skal det sies at jeg var den som fikk mest igjen for pengene også :)

Sigrid er superfornøyd! "D-vitaminer vettu Maren!!"

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar

God jul og godt nytt år!

Jeg ønsker alle en koselig romjul og et godt nytt år!

Publisert i Alle innlegg | Skriv en kommentar